برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۳)، با هدف تبیین فرصت ها و تعاملات اقتصادی
استان گیلان، از تاریخ ۱۷ ام لغایت ۲۰ ام اردیبهشت ماه سال جاری در نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۳)، با هدف تبیین فرصت ها و تعاملات اقتصادی با سایر کشورها حضور فعال داشت.
به گزارش معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری گیلان؛ دستاوردهای مثبت حضور صنایع در نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۳)، با هدف تبیین فرصت ها و تعاملات اقتصادی با سایر کشورها علاوه بر ارائه آمار و اطلاعات مربوط به عملکرد اقتصادی و صادراتی استان؛ اطلاعات، کاتالوگ ها و نمونه محصولات بیش از ۵۵ شرکت برتر و صادر کننده استان در بخش های تخصصی مختلف من جمله: صنایع غذایی، دام و طیور و آبزیان، صنایع شیمیایی، ماشین آلات فلزی، قطعات خودرو، برق، لوازم خانگی، نساجی، صنایع معدنی، دارو، صنایع سلولزی؛ دانش بنیان و .. را به نمایش گذاشت و از این حیث غرفه استان گیلان یکی از استان های برتر در ارائه ظرفیتهای صادراتی به شمار می رفت.
همچنین علاوه بر بازدید شماری از مقامات ملی، نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی و مدیران کشوری؛ بیش از ۱۲۰ نفر از تجار، بازرگانان و صاحبان کسب و کار نیز از این غرفه بازدید داشتند که با توجه به حضور مدیران دستگاه های
اجرایی استان و همچنین نمایندگان تعدادی از شرکت های صادرکننده در ایام نمایشگاه؛ ضمن مذاکره و معرفی محصولات صادراتی مد نظر، منتج به تبادل اطلاعات تماس برای پیگیری های بعدی شد.
با توجه به بازخورد بسیار مثبت بازدیدکنندگان و برقراری ارتباط با شرکت های صادراتی بین المللی و هماهنگی های به عمل آمده جهت برگزاری مذاکرات B2B فی مابین تولید کنندگان استان و بازرگانان خارجی و داخلی به نظر می رسد در آینده بسیار نزدیک شاهد آثار و نتایج مثبت و ملموس نمایشگاه مذکور باشیم.
همچنین، نظر به اهمیت پیگیری زنجیره ارزش به عنوان تجمیع کننده عوامل، منابع و امکانات یک جامعه در یک روند تکاملی که منشأ بسیاری از آثار و پیامدهای مثبت اقتصادی- اجتماعی می گردد؛ استان گیلان در صدد است تا با هدف تولید صادرات محور و با وجود ظرفیتهای بالقوه در منابع غنی طبیعی، تنوع آب و هوایی، نیروی کار جوان و تحصیلکرده و قابلیتهای بسیار ژئواکونومیک، به تناسب توانمندیها و فرصتهای خود، این سهم بالقوه را به صورت حداکثری به بالفعل تبدیل نماید. برخی از مهمترین اقدامات اقتصادی انجام شده از زمان آغاز بکار دولت سیزدهم
مقایسه شاخص های مهم اقتصادی استان و کشور
نرخ بیکاری استان در پاییز ۱۴۰۱ برابر با ۶٫۷درصد (۱٫۵درصد کمتر از میانگین کشوری). نرخ تورم (۱۲ ماهه منتهی به بهمن ماه) ۱۴۰۱ برابر با ۴۵٫۴درصد (۲٫۳درصد کمتر از میانگین کشوری)
آمار واحد های تولیدی احیا شده و به بهره برداری رسیده در بخش های مختلف اقتصادی از زمان آغاز به کار دولت
از زمان آغاز به کار دولت تعداد ۴۳۹ واحد در بخش های صنعت، کشاورزی و گردشگری با اشتغال ۳۵۵۴ نفر به بهره برداری رسیده اند. با برگزاری مستمر جلسات کارگروه تسهیل و رفع موانع و تولید از زمان آغاز به کار دولت تعداد ۱۷۲ واحد غیرفعال کوچک، متوسط و بزرگ در بخش های صنعت، کشاورزی و گردشگری با اشتغال بالغ بر ۸۰۰ نفر احیا گردیده و به چرخه تولید بازگشته اند. همچنین با احیای ۲۵ واحد تملیکی تعداد واحدهای تحت تملک بانکهای عامل استان به ۸۹ واحد/ شرکت تقلیل یافته است.
فرصت های سرمایه گذاری گیلان
به منظور تسریع در امر سرمایه گذاری تعداد ۲۱۶ مجوز بدون نام در استان جهت جذب سرمایه گذار بر روی عرصه های دولتی صادر گردیده و از طریق پرتال های مرکز خدمات سرمایه گذاری استان و دستگاه های اجرایی استان اطلاع رسانی گردیده است.
افزایش تولید محصولات زراعی و باغی استان:
استان گیلان در سال زراعی جدید در تولید محصولات زراعی و باغی نسبت به سال قبل افزایش قابل توجه ای داشته است. قیمت خرید هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک نسبت به سال قبل به میزان ۳۸درصد رشد داشته و قیمت خرید هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه دو نیز با ۴۹ درصد افزایش همراه بوده است.
گیلان قطب گردشگری و کشاورزی شمال کشور
استان گیلان بعنوان قطب گردشگری کشاورزی شمال کشور همواره در شش ماهه اول سال با افزایش جمعیت ثابت و افزایش جمعیت گردشگر و شناور مواجه بوده که بالطبع نیاز نان مصرفی استان را بشدت افزایش می دهد. در واقع شرایط فعلی سرانه مصرفی آرد با جمعیت واقعی استان متناسب نمی باشد. بعلاوه بدلیل تغییر سبد مصرفی اهالی بدلیل افزایش قیمت برنج، نان حجیم پز و نان های محلی، گرایش به مصرف نان سنتی بیشتر گردیده است. در همین راستا اقدامات موثر ذیل صورت پذیرفت: تشکیل منظم و مستمر کارگروه آرد و نان استان، مدیریت و توزیع آرد در سطح استان متناسب با جمعیت ثابت و مهمانان نوروزی در هر شهرستان ، ایجاد زیر ساخت های لازم برای تسهیل و تسریع توزیع گندم از مراکز ذخیره ای و توزیع آرد از کارخانجات به واحدهای خبازی، افزایش زمان و ساعت پخت واحدهای خبازی برای تولید نان
• تدوین برنامه رشد اقتصادی به تفکیک شهرستان های استان
یکی از اقدامات مهم استان تدوین سند مستقلی تحت عنوان «برنامه رشد اقتصادی شهرستان» به تفکیک ۱۷ شهرستان به استناد اسناد بالادستی من جمله سند آمایش سرزمین می باشد. این برنامه از سه بخش اصلی شامل: کلیات و الزامات رشد اقتصادی، تحلیل ظرفیتها، مزیتها و چالشهای شهرستان بر اساس سند آمایش و هدفگذاری رشد و پروژههای تحقق رشد اقتصادی شهرستان تشکیل شده است. تا کنون بیش از ۱۴۳۱ پروژه اقتصادی توسط دستگاه های اجرایی استان احصا و توسط فرمانداری ها بررسی و تایید شده و توسط کمیته راهبری بررسی و در دست تایید شورای برنامه ریزی استان قرار دارد.
نظرات