جلسه کمیته بین بخشی مدیریت بیماری های منتقله از آب و غذا برگزار شد
جلسه کمیته بین بخشی هماهنگی و مدیریت بیماری های منتقله از آب و غذا با تاکید بر پیشگیری از طغیان های احتمالی با حضور معاون بهداشتی دانشگاه و نمایندگان دستگاه های مرتبط در سالن اجلاس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.
در ابتدا دکتر سید محمود رضوانی- معاون بهداشتی دانشگاه، با اشاره به تبعاتی که بروز طغیان های بیماری های منتقله از آب و غذا برای جامعه به همراه می آورد، اظهار کرد؛ بروز طغیان های بیماری های منتقله از آب و غذا علاوه بر آسیب های جسمی که برای افراد می آورد، می تواند احساس ناامنی در جامعه ایجاد کند و ابعاد اقتصادی وسیعی برای شهر و استان به وجود آورد.
وی افزود؛ با توجه به گردشگرپذیری استان و میزبانی از جمعیت چندبرابری جمعیت ساکن استان، نظارت ها و مراقبت های بیشتری از تولید و عرضه مواد غذایی و آبرسانی باید در استان صورت گیرد که این مهم، تنها با تعامل و همیاری بیش از پیش سازمان های مرتبط صورت می پذیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه همچنین، با بیان اینکه علاوه بر نظارت، برای ارتقای سلامت مردم باید زیرساخت های موردنیاز هم تامین و به روزرسانی شود ، گفت؛ حفظ و ارتقای سلامت مردم و ممانعت از بروز طغیان بیماری های منتقله از آب و مواد غذایی، مسئولیت سنگینی است که همه دستگاه های مرتبط با همراهی رسانه ها می توانند نقش خود را در تامین آن ایفا کنند.
در ادامه ، دکتر زهرا قاسم پور- سرپرست گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر نیز، بوتولیسم، فاسیولیازیس، وبا و طغیان مسمویت های غذایی را از جمله مهمترین بیماری های منتقله از آب و غذا در استان گیلان برشمرد و تصریح کرد؛ مهمترین اقدام برای مقابله با بروز این بیماری ها، آموزش همگانی، نظارت و کنترل بر تامین و توزیع آب آشامیدنی سالم، جمع آوری و دفع فاضلاب و ساماندهی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی با کمک سازمان ها و دستگاه های مرتبط است.
وی اظهار کرد ؛ با توجه به تغییر سبک زندگی طی سال های گذشته، بروز بیماری های منتقله از آب و غذا در حال افزایش بوده و نیاز است با تعامل و برنامه ریزی بیشتر، نظام مراقبت از بروز این بیماری ها را کنترل و کاهش دهیم.
مهدی جواهرشناس – مدیر گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه نیز با بیان اینکه طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا از مهمترین موضوعات مورد پیگیری حوزه بهداشت است گفت؛ اطلاع رسانی به موقع از بروز طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا توسط دستگاه های مرتبط از اهمیت ویژه ای در کنترل این طغیان ها برخوردار است.
وی یادآور شد؛ بیشترین طغیان های بیماری های منتقله از آب و غذا طی سال های اخیر از حوزه مواد غذایی بوده که باید با همکاری دستگاه های مرتبط، نظارت بیشتر و بهتری در این حوزه داشته باشیم.
در پایان، نمایندگان اداره نظارت بر اماکن نیروی انتظامی استان گیلان، اتاق اصناف ، تعزیرات حکومتی استان، شرکت آب و فاضلاب و نماینده اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان و …نقطه نظرات خود را بیان کردند .
نظرات