- جاهد‌خبر - https://jahedkhabar.ir -

وضعیت نابسامان تاکسی بیسیم رودسر و چند پرسش/پیگیری خبرنگار و موبایل مسئولی که آنتنش قطع می شود؟!

شاید پیگیری اینکه چگونه تنها فقط تاکسی بیسیم رودسر با چنین تغییر آنی و بی‌برنامه‌ای مواجه می‌شود و تاکسی بیسیم‌های دیگر شهرهای گیلان از گزند چنین تغییری در امان می‌مانند، ما را به نتایجی پیچیده برساند که فعلاً از آن صرف نظر کرده و بحث را در سطح خردتری دنبال می‌کنیم.
بعد از این تغییر عجیب و غریب، به دلیل ناآشنا بودن هموطنان و عدم اطلاع‌رسانی مناسب توسط اداره تاکسیرانی رودسر، مشتریان این تاکسی‌ها به شدت افت می‌کند و به قول تاکسی تلفنی‌ها میزان «زنگ‌خور» شدیداً پائین می‌آید و این امر عمیقاً معیشت رانندگان تاکسی بیسیم رودسر را که عمومشان تک‌شغل هستند را با مخاطره مواجه می‌کند.
مشکل دیگری را باید به این بی‌برنامگی اضافه کرد؛ محل استقرار تاکسی‌های بیسیم در سطح شهر رودسر به گونه‌ای است که کسی از شهروندان نه از آن اطلاع درستی دارد، و بعلت عدم روشنایی در ان منطقه و بانوجه به اینکه در مراکز پرتردد شهر نیست که مسافران بتوانند این تاکسی‌ها را برای نقل و انتقالشان به خدمت بگیرند.
در راستای آن بی‌برنامگی و وضعیت نامناسب استقرار ایستگاه‌های تاکسی بیسیم، میزان درآمد روزانه حدود ۱۰۰ هزارتومانی رانندگان تاکسی بیسیم در روزهای اخیر به حدود ۲۵ هزارتومان (یک چهارم درآمد قبلی) افت می‌کند و حتی در برخی روزها بسیاری از این رانندگان با درآمد روزانه ۵ هزار تومان در ازای ۱۲ ساعت گشت‌زدن و انتظار در خیابان‌ها راهی خانه‌هایشان می‌شوند.
بررسی‌های خبرنگار سایت خبری جاهدخبر حاکی است که رانندگان این تاکسی بیسیم حدود ۴۰ نفر هستند که بیش از ۷۰ درصد آنها فقط و فقط همین شغل را دارند و مجرای دیگری برای تامین مخارج خانواده‌هایشان ندارند.
خبرنگار ما پس از اطلاع از این مسئله با شورای شهر رودسر ارتباط می‌گیرد و پیگیر ماجرا می‌شود؛ رئیس شورای شهر با رئیس اداره تاکسیرانی و نماینده تاکسی بیسیم جلسه‌ای برگزار می‌کنند و تلاش می‌کنند به این معضل رسیدگی کنند. که تا حدودی این معضلات را با تعهداتی در ان جلسه به رفعش برنامه ریزی کردند
به گفته یکی از رانندگان از رئیس راهنمایی و رانندگی خواستیم که این رانندگان پس از ساعت ۷ شب که تاکسی‌های شهری به کارشان خاتمه می‌دهند، به ایستگاه اصلی و پرتردد آنها (تاکسی‌های شهری) بروند و از آنجا مسافران را جا به جا کنند که ایشان پذیرفتند و پس از این پیشنهاد، که گویا بدون هیچ هماهنگی درون‌سازمانی در راهنمایی و رانندگی و فقط در همان حد حرف در آن جلسه طرح می‌شود، رانندگان تاکسی بیسیم با امید به اینکه شاید در آن ساعت شب بتوانند بخشی از خسارت واردشده در روزهای اخیر را جبران کنند به محل ایستگاه تاکسی‌های شهری می‌روند و با تعجب، با برخورد مامور راهنمایی و رانندگی مستقر در آنجا مواجه می‌شوند.
طبیعتا رانندگان متعجب از این برخورد، قضیه درخواست از رئیس راهنمایی رانندگی را به مامور یادآور می‌شوند و با اظهار بی‌اطلاعی آن مامور روبه‌رو شده و این سخن را از مامور دریافت می‌کنند: «رئیس اداره راهنمایی و رانندگی باید کتباً به من دستور دهد تا به شما اجازه مسافرگیری بدهم!» این در حالی است که در همان زمان ماشین‌های شخصی در همان محل استقرار ایستگاه تاکسی‌های شهری، به راحتی مسافرگیری می‌کنند و نه از پیشنهاد رئیس اداره راهنمایی و رانندگی خبری هست، نه نامه‌ای کتبی به مامور راهنمایی رانندگی در خصوص اجازه مسافرگیری شخصی‌سواران! ضمن اینکه در شرایطی که نه قانون حکمفرما است، نه انصاف و نه نامه‌های کتبی فلان رئیس و بهمان مقام، قلدری حکومت خواهد کرد و رانندگان تاکسی بیسیم رودسر با قلدریهای شخصی‌سواران هم مواجه شده‌اند؛ شخصی‌هایی که اتفاقاً کرایه‌های بیشتری از مسافران می‌گیرند و امنیت کمتری را برای مسافرانشان تضمین می‌کنند! به هر حال رانندگان تاکسی بیسیم رودسر ناامیدانه به ایستگاه باز می‌گردند و بعد از چند ساعت میبینند که آن مامور معترض در جایگاهش حضور ندارد و ساعت کاریش به پایان رسیده اما دیگر فایده ای نداشت چرا که رانندگان دیگر پایان کارشان بوده و باید به خانه عزیمت می کردند
قصه هنوز تمام نشده است؛ خبرنگار ما مستقیماً با نایب رییس شورا تماس میگیرد و ماجرا را تعریف می کند وی نیز با رییس راهنمایی و رانندگی تماس حاصل می کند و ایشان می گویند به شرط اولویت مسافرکشی تاکسی های شهری می توانند انجا حاضر شوند.
ضمن تشکر از نایب رییس شورای رودسر ، خبرنگار نیز بلافاصله بجهت پیگیری بیشتر شخصا با رئیس اداره راهنمایی و رانندگی رودسر تماس می‌گیرد و به محض اطلاع از اینکه این تماس از سوی یک خبرنگار پیگیر حقوق مردم شهر، برقرار شده است، به بهانه «نداشتن آنتن گوشی تلفن همراه» و «نرسیدن صدا»، مکالمه را قطع می‌کند و به تماسهای مجددی که بلافاصله گرفته می‌شود پاسخ نمی‌دهد. حالا قصه تقریباً تمام است، ولی چند سوال اساسی باقی می‌ماند که پاسخ به آنها شاید تازه شروع ماجرا باشد:

۱٫ چرا در کل استان گیلان فقط باید شماره تاکسی بیسیم در رودسر از ۱۳۳ به ۱۸۵۰ تغییر کند؟ چه مراودات و دست‌های پشت این تغییر ناگهانی، بی‌برنامه و بدون اطلاع‌رسانی مناسب به مردم، نهفته است؟
۲٫ کاهش درآمد بیش از ۱۰۰ هزارتومانی حدود ۴۰ راننده زحمتکش به یک چهارم این مبلغ و افت معیشت خانواده‌های شریف این کارگران، دقیقا برای کدام مسئول و رئیس و معاون و صاحب منصب و چه و چه مهم است؟ و چه کسی پاسخگوی خانواده‌های این زحمت‌کشان شریف خواهد بود؟
۳٫ کدام‌یک از این مسئولان و روئسا و معاونان و صاحب منصبان و چه و چه، می‌توانند با روزى ۲۵ هزار تومان از ساعت ٧ صبح تا ٧ شب کار کنند و بدون هیچ تضمین شغلى‌، باز هم پشت میزها و صندلی‌هایی آنچنانی بنشینند و با شعارهای بدون عمل سربدهند ؟
۴٫ وقتی فردی که مستقیما زیردست فلان رئیس است، برای حرف رئیس خود ارزش قائل نیست، چطور ممکن است این رئیس که به اصطلاح مسئول برقراری نظم در جاده‌ها و خیابان‌های این جامعه است، انتظار فرمانبری از مردم را دارد؛ مردمی که اصلاً زیردست او نیستند، بلکه به گفته امام راحل(ره) ولی نعمت اویند؟
۵٫ آیا مسئولان ما در جلسات بین‌سازمانی وعده‌ها و پیشنهادهای قشنگ می‎دهند، ولی نمی‌توانند ضمانت اجرایی پیشنهادهای خودشان را متعهد شوند؟ و احیاناً بعد از پایان جلسات، خودشان هم یادشان می‌رود چه وعده و پیشنهادی داده‌اند، چه رسد به یاد داشتن بخشنامه‌کردن و دستور کتبی دادن در خصوص وعده‌ها و پیشنهادهایشان؟
۶٫ آیا مامور راهنمایی و رانندگی که به رانندگان شخصی اجازه مسافرگیری می‌دهد و به رانندگان تاکسی بیسیم نه، دستورالعمل کتبی از رئیس راهنمایی رانندگی در این خصوص دارد ؟
۷٫ چرا یک رئیس ، پاسخگوی از خبرنگاری که برای عمل به وظیفه اش پیگیری حق مردم است  دوری می کند و پاسخگو نیست ؟
۹٫ چرا وقتی یک گوشی تلفن همراه آنتن نمی‌دهد، در همان زمان بلافاصله به راحتی تماس را برقرار می‌کند و به مدت طولانی زنگ می‌خورد؟
۱۰٫ و در نهایت، چرا وقتی آنتن برمی‌گردد، فلان رئیس و مسئول و غیره خودش تماس نمی‌گیرد و حرفهای گفته نشده را برای اطلاع مردم و «شفاف‌سازی افکار عمومی» بیان کند تا خبرنگاری که متعهد به روایت واقعیت است به «تشویش اذهان عمومی» متهم نشود؟ نکند این مسئول و رئیس و چه و چه کسر شان خود می‌داند تا به ولی نعمتان خود پاسخگو باشد؟
سایت خبری جاهد خبر تا انتها پیگیر مطالبات راننده‌های تاکسی بیسیم رودسر که در این قضیه مظلوم واقع شده‌اند، خواهد بود./