آوریل 7, 2019 کد خبر : 28369 اجتماعی پربیننده ترین ها خبر عناوین کل اخبار گیلان نسخه چاپی نسخه چاپی

۹۵ درصد از ظرفیت سد سفیدرود منجیل آبگیری شد

۹۵ درصد از ظرفیت سد سفیدرود منجیل آبگیری شد

وحید خرّمی در این باره اظهار داشت: ذخیره آب پشت مخزن سد سفیدرود در حال حاضر به حدود ۹۸۵ میلیون متر مکعب رسیده به این ترتیب می‌توان گفت تا این لحظه ۹۵ درصد از ظرفیت سد سفیدرود آبگیری شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان عنوان کرد: حجم ذخیره مخزن سد سفیدرود با یک افزایش نسبی امروز به ۹۸۵ میلیون متر مکعب رسیده است در حالی‌که سال گذشته میزان ذخیره تا این لحظه به ۸۱۴ میلیون متر مکعب رسیده بود.

خرّمی میزان آب ورودی به پشت سد سفیدرود را برشمرد و افزود:‌ میزان آورد سد با توجه به سیلاب‌هایی که در چند وقت اخیر رخ داده امروز به ۵۲۸ متر مکعب بر ثانیه رسیده است که حجم آن نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری دارد.

وی آغاز فعالیت کشاورزان و شالیکاران گیلانی برای انجام شخم اراضی خود را مورد تأکید قرار داد و گفت: در حال حاضر و با روندی که در مناطق مختلف کشور حاکم است پس از عبور سیلاب‌ها مخزن سد سفیدرود سر ریز خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان به اقدامات این شرکت برای مقابله با سیلاب‌ها اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به پیش‌بینی‌‌های انجام شده رهاسازی آب سد سفیدرود برای مدیریت سیلاب‌ها از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت.

خرّمی از آزاد نگه‌داشتن ۲۰ درصد از ظرفیت مخزن سد سفیدرود برای مدیریت سیلاب‌ها سخن گفت و تصریح کرد:‌ در سیلاب ۳ فروردین ۵ درصد از ظرفیت این سد آبگیری شد و در سیلاب‌های چند روز گذشته نیز ۱۰ درصد دیگر به این مقدار اضافه شد.

وی به وضعیت فعلی سد سفیدرود با توجه به بارش‌های باران در چند وقت اخیر اشاره کرد و در این زمینه اظهار داشت: در حال حاضر سد سفیدرود در شرایطی بسیار پایدار و مطمئن قرار دارد بنابراین مدیریت سیلاب‌ها را در مخزن این سد انجام می‌دهیم.
سفیدرود آب مورد نیاز ۱۷۱ هزار هکتار از ۲۳۸ هزارهکتار شالیزار گیلان را تامین می‌کند؛ بر این اساس آب بقیه شالیزارهای استان از محل رودخانه‌ها، آب‌بندان‌ها و چاه‌های موجود در استان تامین می‌شود.
استان گیلان دارای ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار است که هر ساله از کشت آنها حدود ۷۵۰ تا ۸۵۰ هزار تن برنج سفید به دست می آید.
سد مخزنی سفیدرود بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی دو رودخانه قزل اوزن و شاهرود، در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده و ظرفیت فعلی آن، یک میلیارد و ۵۰ میلیون متر مکعب است.

لینک کوتاه :

اخبار مرتبط

نظرات

بدون نظر