دی ۲۱, ۱۳۹۹ کد خبر : 70871 اجتماعی استان‌ها پربیننده ترین ها خبر علمي عناوین کل اخبار نسخه چاپی نسخه چاپی

آغاز موج چهارم کرونا در استان‌های شمالی؟

آغاز موج چهارم کرونا در استان‌های شمالی؟

همزمان با اعلام تغییر وضعیت تهران از نارنجی به زرد، رنگ آبی نیز به سه رنگ سابق (قرمز- نارنجی و زرد) برای اعلام وضعیت شهرهایی که درگیر ویروس کرونا هستند، اضافه شد، این درحالی است که تا پیش از این، استان‌هایی که آمار کرونا در آنها بسیار اندک بود با وضعیت سفید نامگذاری می‌شدند.

مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، در توصیف وضعیت آبی گفته است: «وضعیت جدیدی تحت عنوان رنگ آبی یا کم‌خطر برای شهرها تعریف شده که شهرها پس از گذر از وضعیت زرد به یک‌باره به رنگ سفید نمی‌رسند. با این شیوه پس از کاهش آمار دیگر این احساس به وجود نمی‌آید که کرونا کلا از بین رفته است، بلکه هشداری خواهد بود که بر رعایت پروتکل‌ها پایبند باشیم.»

اما در آمار کشوری و همانطور که وزارت بهداشت اعلام کرده، هم‌اکنون ۳۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. طبق آخرین آمار این وزارتخانه، تهران از وضعیت نارنجی تا جمعه (۱۹ دی) به وضعیت زرد رسید، ولی تعداد شهرهای قرمز کشور از چهار، به هفت شهر رسید، یعنی به‌غیر از شهرستان ساری و آمل، حالا شهرستان‌های نکا، فریدونکنار، قائمشهر در استان مازندران و بندرگز و کردکوی در استان گلستان در وضعیت قرمز قرار گرفته‌اند و مسئولان وزارت بهداشت، از گسترش مجدد بیماری در این شهرها، ابراز نگرانی شدید می‌کنند.

البته تا روز جمعه شهرستان‌های رامسر و سوادکوه شمالی در وضعیت قرمز قرار داشتند و حالا روزگذشته این دو شهرستان با کاهش آمار بیماری در وضعیت نارنجی قرار گرفتند.در این بین مسئولان وزارت بهداشت از اوج‌گیری کرونا در چند استان‌ ابراز نگرانی شدید کرده‌اند و آنها را در آستانه قرارگیری در موج چهارم کرونا می‌دانند. سخنگوی وزارت بهداشت در این رابطه گفته است: « میانگین بروز هفتگی موارد مثبت بستری در هفته سوم دی ماه حدود ۵٫۷ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده است که بیشترین میزان بروز به ترتیب در استان‌های مازندران و گیلان بوده است. همچنین موارد بروز هفتگی موارد مرگ و میر ناشی از بیماری در هفته سوم دی ماه حدود ۹٫۶ نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت گزارش شده است که بیشترین میزان بروز در این شاخص در استان مازندران ‌و گیلان است.»

اما فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران از کاهش ۶۰ درصدی بستری‌های کرونا در استان تهران خبر داده و گفته است: «اعمال محدودیت‌های دوهفته‌ای در تهران، یکی از مهمترین عوامل موثر در کاهش آمار کرونایی استان تهران بوده است.»

با این اوصاف از جمعه (۱۹ دی) تا شنبه (۲۰ دی) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، پنج هزار و ۹۲۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴۵۶ نفر از آنها بستری شدند. با احتساب این آمار، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۲۸۰ هزار و ۴۳۸ نفر رسید. همچنین در این مدت ۸۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۶ هزار و ۱۰۰ نفر رسید. ۴۶۸۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
گزینه‌های باقی‌مانده تامین واکسن
ماجرای واکسن کرونا برای مردم ایران حالا پیچیده‌تر شده و به چندین گزینه خلاصه می‌شود؛ واردات از چین و روسیه، همکاری با کوبا برای ساخت واکسن یا واکسن شرکت‌های داخلی. به نظر می‌آید گزینه آخر یعنی ساخت واکسن داخلی اصلی‌ترین و جدی‌ترین گزینه وزارت بهداشت و مسئولان سیاست‌گذار در حوزه سلامت جامعه است، هرچند هنوز هیچ واکسن ایرانی‌ای به موفقیت کامل برای واکسینه‌کردن جامعه دست پیدا نکرده و تمام گزینه‌ها در مراحل تست و آزمایش هستند که ممکن است نتیجه این آزمایش‌ها موفقیت‌آمیز باشد یا نباشد. در کنار گزینه ساخت داخل، گزینه همکاری با دیگر کشورها مانند کوبا هم مطرح شده که البته چندان اخبار تازه‌ای درباره آن موجود نیست و تاکنون اقدامی عملی انجام نشده یا دست‌کم رسانه‌ای نشده ‌است.

در مرحله بعد هم پیش‌بینی می‌شود که نگاه تصمیم‌گیران به تولیدات چین و روسیه باشد که در ماه‌های گذشته از تولید موفقیت‌آمیز واکسن ویروس کرونا خبر دادند، اما هنوز تأییدیه سازمان جهانی بهداشت را دریافت نکردند. دست‌کم تا امروز قطعی‌ترین خبر دراین‌باره تصمیم جدی و قطعی برای واردنکردن واکسن از آمریکا و انگلیس است که دیروز در سخنان رهبر انقلاب بر آن تأکید شد. سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نایب رئیس مجلس با تاکید بر ضرورت شتاب‌دهی به روند تولید اولیه و تولید انبوه واکسن کرونا گفت: ما در مجلس به عنوان نهاد نظارتی این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

در این بین دبیر کمیته اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت از صدور مجوز تزریق واکسن کرونای ایرانی برای هفت نفر دیگر از امروز (یکشنبه) خبر داد. به گفته دکتر احسان شمسی کوشکی با بیان اینکه عوارض جدی در داوطلبانی که واکسن‌کرونای ایرانی را دریافت کردند، دیده نشده است و حال عمومی آنها خوب است، افزود: با توجه به بررسی‌های انجام شده در کمیته پایش داده‌ها، مجوز ورود هفت نفر دیگر به فاز اول مطالعه بالینی و تزریق واکسن کرونا صادر شد.

بر این اساس قرار است طی یکشنبه و دوشنبه (۲۱ و ۲۲ دی ماه) واکسن به هفت نفر دیگر از داوطلبان تزریق شود. به گفته وی، داوطلبان دریافت واکسن کرونای ایرانی در فاز اول مطالعه بالینی، به تدریج وارد مطالعه می‌شوند؛ چراکه در فاز یک کارآزمایی‌های بالینی، نکته مهم اطمینان از ایمنی فرآورده است. البته درباره اثربخشی فرآورده هم بررسی‌هایی انجام می‌شود، اما هدف اصلی در وهله اول ایمنی فرآورده است.

لینک کوتاه :

اخبار مرتبط

نظرات

بدون نظر