رئیس دیوان عالی کشور: رها بودن فضای مجازی، زمینهساز افزایش آسیبهای اجتماعی است
رئیس دیوان عالی کشور گفت: امروز فضای مجازی و رها بودن آن زمینه بروز خطا را ایجاد کرده است که والدین باید در این زمینه طی مواجهه با فرزندان خود دقت لازم را داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد مرتضویمقدم امروز در همایش صلح یاوران که در حرم شاهچراغ(ع) برپا شد، اظهار داشت: جامعه صالح و مطلوب چهار رکن لازم دارد که ۲ رکن آن ایمان و عمل صالح است و برای پایداری این دو، تواصی به حق و صبر لازم است.
وی با بیان اینکه وظیفه ما ساخت یک جامعه سالم است و ایجاد صلح و آشتی دادن بین مومنین فرع بر این قضیه است، گفت: ساخت جامعه مهم است و در همین راستا نیز خداوند در قرآن به عصر قسم یاد میکند که به امام عصر تعبیر میشود و عصاره عالم وجود است.
مرتضوی مقدم با بیان اینکه در سوره عصر اعلام شده که انسان دائم در خسر و زیان است مگر اینکه چهار شاخصه داشته باشد، افزود: نخستین آن شاخصه ایمان است که البته ایمان تنها کافی نیست بلکه عمل صالح هم لازم است چراکه وقتی فرد با عمل صالح اصلاح شود، جامعه نیز اصلاح میشود.
رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه ایمان و عمل صالح نیاز به تداوم دارد، بیان کرد: ایمان و عمل صالح، باید در جامعه ریشه کند و تحقق این امر به تواصی حق و صبر نیاز دارد؛ تواصی به حق گاهی در یک محدوده کوچک انجام میشود مانند خانواده و اگر چنین باشد خانواده مستحکم باقی میماند بنابراین اختلافات خانوادگی و طلاق و پروندههای موجود از آثار عدم تواصی به حق است.
وی با بیان اینکه جامعه روحانیت آموزش و پرورش و دیگر نهادها میتوانند در این امر نقش داشته باشند، تصریح کرد: تواصی به حق در اجتماع و شهر نیز باید محقق گردد چراکه هر چه تواصی به حق کم شود جامعه به سوی اضمحلال میرود; امروز در برخی از خانوادهها به جای فرزند، سگ میآورند این اثر کم شدن تواصی حق است.
مرتضوی مقدم با بیان اینکه بروز جرائم در جامعه به دلیل کم شدن تواصی حق است، افزود: اگر این دستور الهی نباشد ایمان باقی نمیماند و اعمال صالح ضایع میشود، وقتی تواصی نباشد مساجد خلوت میشود و وقتی مساجد خلوت شد اختلاف و جرم در جامعه زیاد میشود.
وی با بیان اینکه حفظ ارزشهای دینی و اسلامی با توصیه به حق انجام میشود، گفت: امروز فضای مجازی و رها بودن آن زمینه بروز خطا را ایجاد کرده است والدین باید در این زمینه دقت داشته باشند.
رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه ارزشهای دینی باید از پایه و در مدارس فرهنگسازی شود، اظهار داشت: تواصی به حق از اولین کلاس باید شروع شود و مربیان نوجوانان را تربیت کنند، در این زمینه بسیج نیز رسالت بزرگی دارد چراکه بسیج در هر برهه و بحرانی صحنهگردان است در تواصی به حق و اصلاح جامعه نیز میتواند نقش داشته باشد.
وی با بیان اینکه مومنین نسبت به از بین رفتن ارزشهای دینی نباید بیتفاوت باشند، گفت: هر یک از ما وظیفهای داریم که باید این وظیفه را انجام دهیم، هر مدیری کارمندان خود را به حق توصیه کند و اگر خطایی میبیند هشدار دهد اگر کار خوبی نیز میشود تشویق کند.
مرتضوی مقدم با بیان اینکه کار صلح یاوران سبب میشود که کار دستگاه قضایی سبک، سریع و بدون هزینه انجام شود، گفت: اطاله دادرسی گاه به دلیل توقعات بیمورد ایجاد میشود که برخی وکلا برای پیروزی به هر قیمتی پرونده را طولانی میکنند البته گاه قوانین به گونهای است که اطاله، اجتنابناپذیر است.
رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه نسبت به حقوق مردم بیتفاوت نیستیم، خاطرنشان کرد: کار صلح یاوران همین احقاق حقوق مردم است.
نظرات