تیر ۶, ۱۴۰۱ کد خبر : 89740 اجتماعی استان‌ها بین‌الملل پربیننده ترین ها خبر سیاسی گزارش ویژه نسخه چاپی نسخه چاپی

ممانعت از کمک به زلزله‌زدگان افغانستانی؛ تازه‌ترین نماد حقوق بشر آمریکایی

ممانعت از کمک به زلزله‌زدگان افغانستانی؛ تازه‌ترین نماد حقوق بشر آمریکایی

در حالی آمریکا خود را مدعی حقوق بشر می‌داند که تحریم‌های این کشور کمک به زلزله‌زدگان افغان را دشوار کرده و حضور ۲۰ ساله‌اش به اعتراف نهادهای آمریکایی دستاوردی جز گسترش فقر و ناامنی در افغانستان نداشته است.

 آمریکا در حالی مدعی حقوق بشر و دفاع از آن است که همزمان با وقوع زلزله مرگبار در جنوب افغانستان، مقامات طالبان اعلام کردند که به دلیل تحریم‌های آمریکا کشورهای مختلف امکان کمک‌رسانی به آسیب دیدگان این حادثه را ندارند.

از سوی دیگر لشگرکشی این کشور و حضور طولانی مدت در افغانستان حاصلی جز گسترش فقر و ویرانی در پی نداشته است.

تحریم آمریکا مانع کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان جنوب افغانستان

بامداد چهارشنبه (۱ تیر) زمین‌لرزه‌ شدید، شرق افغانستان از جمله ولایت‌های پکتیکا و خوست را تکان داد و  در این زلزله مرگبار تاکنون ۱۵۰۰ نفر جان باخته و ۲۰۰۰ تن دیگر زخمی شدند.

کشورهای بسیاری از جمله ایران از همان لحظات اول اقدام به کمک‌رسانی و ارسال تجهیزات کردند، اما تحریم آمریکا مانع ارسال کمک‌ها به زلزله زدگان شده است.

مقامات طالبان نیز اعلام کردند که به دلیل تحریم آمریکا کشورها نمی‌توانند به مردم زلزله زده کمک کنند.

در این راستا، «سراج الدین حقانی»، وزیر کشور دولت موقت طالبان ضمن انتقاد از عملکرد آمریکا در نحوه کمک‌رسانی به زلزله‌دگان افغانستان انتقاد کرده بود.

وی گفته بود که بسیاری از کشورها به دلیل تحریم‌های آمریکا نمی‌توانند برای افغانستان کمک ارسال کنند.

انسداد ذخایر ارزی افغانستان از سوی آمریکا

پس از به قدرت رسیدن طالبان در ۱۵ آگوست ۲۰۲۱ میلادی، ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی بیش از ۹.۵ میلیارد دلار سرمایه‌های افغانستان را مسدود کرده و دسترسی طالبان را به آن قطع کردند، اقدامی که وضعیت اقتصادی افغانستان را وخیم‌تر کرد.

به رغم اعتراضات فراوان درباره انسداد ذخایر افغانستان، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا سرانجام دستور بلوکه شدن ۷ میلیارد دلار از دارایی‌های افغانستان را صادر کرد و دستور داد که این اموال بلوکه شده میان قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر و کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تبدیل شود.

کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا در ماه‌های آتی صندوق سپرده‌ای برای مدیریت ۳٫۵ میلیارد دلار از دارایی‌های افغانستان ایجاد خواهد کرد تا از این پول برای کمک به مردم افغانستان استفاده شود.

نیمی از مردم افغانستان گرسنه هستند

اقدام آمریکا در اختصاص دارایی‌های مردم افغانستان به قربانیان حوادث ۱۱ سپتامبر در حالی صورت می‌گیرد که صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) بار دیگر نسبت به احتمال مرگ یک میلیون کودک به دلیل سوءتغذیه حاد در افغانستان هشدار داد.

این نهاد نسبت به وضعیت بد کودکان در افغانستان بار دیگر به شدت ابراز نگرانی کرده و هشدار داده است که اگر اقدام فوری صورت نگیرد، یک میلیون کودک به دلیل سوءتغذیه شدید جان خود را از دست خواهند داد.

همچنین سازمان ملل در گزارش جدید خود اعلام کرد که امنیت غذایی در افغانستان به مرحله فاجعه رسیده و نزدیک به ۲۰ میلیون نفر از جمعیت این کشور با گرسنگی شدید مواجه هستند.

براساس این گزارش که با همکاری سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل تهیه شده نشان می‌دهد که هنوز هم ۱۹.۷ میلیون نفر، حدود نیمی از جمعیت افغانستان با گرسنگی شاید رو به‌رو هستند.

ویرانی دستاورد ۲۰ سال حضور آمریکا در افغانستان

بازرسی ویژه آمریکا در امور افغانستان گفته است که  طی ۲۰ سال گذشته هزینه هنگفتی در افغانستان از سوی آمریکا انجام گرفت، اما نتیجه آن این بوده که از هر ۳ افغان یک نفر در آستانه قحطی قرار دارد.

سیگار تصریح کرده است که این کشور ۱۴۶ میلیارد دلار به افغانستان در طول بیست سال گذشته کمک کرده است، اما با آن هم، خشک‌سالی، کمبود غذایی و بحران کووید -۱۹ وضعیت انسانی در این کشور را تشدید کرده است.

طبق این گزارش، برای آموزش و تجهیز نیروهای امنیتی افغانستان هزینه‌ای در حدود ۸۹ میلیارد دلار به مصرف رسیده، اما اکنون همه این‌ها از بین رفته و نیز اهداف دیگر مانند کمک به زنان و دختران و برقراری حاکمیت قانون، همه پس از خروج امریکا تحت تهدید مستقیم طالبان قرار دارد.

آمریکا اجازه بررسی جنایت جنگی نیروهای این کشور در افغانستان را نداد

دادگاه لاهه پس از آنکه سالها چشمان خود را بر جنایات آمریکایی‌ها در افغانستان بسته بود اعلام کرد که تحقیقاتی درباره جنایات جنگی آمریکا در این کشور آغاز  کرده است و  «فاتو بنسودا» دادستان دادگاه عالی کیفری، از این دادگاه خواسته است تا اجازه بررسی فعالیت‌های نظامی کارمندان سازمان سیا و طالبان در افغانستان را بدهد.

این دادستان، اجازه تحقیقات را در مورد فعالیت‌های نظامیان آمریکا، جاسوسان سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا)، اداره امنیت ملی افغانستان را خواستار شده است.

کشتار مردم بی‌دفاع افغانستان، شکنجه و تجاوز، بمباران مدارس و بیمارستان‌ها و حملات هوایی به غیرنظامی‌ها تنها بخش‌های از این جنایات نام برده شده است.

اما آمریکا با بررسی پرونده جنایات جنگی اش در افغانستان در دادگاه بین المللی لاهه مخالفت کرد و تهدید کرد قضات دادگاه را تحریم می کند موضوعی که در نهایت منجر به توقف بررسی پرونده آمریکا شد.

۲۴۰ هزار کشته حاصل حضور آمریکا در افغانستان

موسسه امور عمومی و بین‌الملل واتسون در دانشگاه براون در گزارشی نوشت است که هزینه جنگ آمریکا در افغانستان ۲٫۲۶ تریلیون دلار بوده و در این ۲۴۱ هزار نفر به طور مستقیم در نتیجه این جنگ کشته شده‌اند.

طی ۲۰ سال در مجموع ۲ هزار و ۴۴۸ هزار نظامی آمریکا در این جنگ کشته شده و هزار و ۱۴۴ نفر از نیروهای ائتلاف ناتو نیز در این جنگ جان خود را از دست دادند.

در این گزارش آمده است که ۶۹ هزار نیروی افغانستانی نیز در این جنگ جان خود را از دست دادند و ۷۲ روزنامه نگار و ۴۴۴ نیروی کمک‌های بشردوستانه نیز در این جنگ ۲۰ ساله کشته شدند.

آمریکا در حالی با ادعا حقوق بشر و احیای حقوق مردم افغانستان در سال ۲۰۰۱ به این کشور حمله کرد که در پایان این جنگ جنگ، افغانستان در حال حاضر با بدترین بحران انسانی خود روبرو است.

اما آمریکا به رغم به بحران انسانی و فروپاشی اقتصادی در این کشور حاضر به آزادسازی ذخایر ارزی نشده و فشار بر مردم افغانستان را تشدید کرده است.

لینک کوتاه :

اخبار مرتبط

نظرات

بدون نظر