بهمن ۱۰, ۱۴۰۱ کد خبر : 93388 بین‌الملل عناوین کل اخبار گفتگو نسخه چاپی نسخه چاپی

هشدار بورل درباره تبعات اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران

هشدار بورل درباره تبعات اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به‌ عنوان هماهنگ کننده توافق هسته‌ای هشدار داد که افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به فهرست موسوم به سازمان‌های تروریستی خارجی این اتحادیه، دورنمای مذاکرات درباره ازسرگیری اجرای برجام را نابود می‌کند.

نشریه فایننشال تایمز انگلیس در گزارشی پیرامون تحرکات اتحادیه اروپا علیه سپاه به نقل از جوسپ بورل نوشت: «برجام نمرده اما کاملاً متوقف شده است. می‌توانید این‌طور تصور کنید اگر فرایند قرار دادن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی انجام شود به طور قطع اوضاع دشوارتر خواهد شد.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: «اگر رژیم ایران تا این حد بد است باید سعی کنیم آن را از داشتن بمب هسته‌ای بازداریم و من راهی بهتر از اجرای برجام برای انجام این کار نمی‌دانم.»
بر اساس گزارش این نشریه، دیپلمات‌های اروپایی به بهانه ادعای بی‌اساس مشارکت نظامی ایران در جنگ اوکراین، درحال بررسی گزینه‌های قانونی برای شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک سازمان تروریستی هستند. در این گزارش ادعا شده که افزودن نام سپاه به فهرست سازمان‌های موسوم به تروریستی اتحادیه اروپا «از حمایت فرانسه و آلمان برخوردار است که عضو توافق هسته‌ای ایران هستند.»
چهار مقام آگاه در گفت‌وگو با این نشریه انگلیسی ادعا کرده‌اند: پاریس و برلین در نشست هفته پیش شورای وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا حمایت خود را از شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی ابراز کرده‌اند.
بر همین اساس طبق گزارش ادعایی فایننشال تایمز، «سرویس حقوقی اتحادیه اروپا قرار است ظرف سه هفته آینده نظر خود را درباره ابعاد قانونی این اقدام در اختیار ۲۷ کشور اروپایی قرار دهد.»
این نشریه با بیان اینکه شناسایی نهاد نظامی یک کشور مستقل به عنوان سازمان تروریستی توسط سایر دولت‌ها امری غیرعادی است، نوشت که بریتانیا هم در حال بررسی افزودن نام سپاه به عنوان «قدرتمندترین تشکیلات امنیتی دولتی ایران» در فهرست سازمان‌های تروریستی است. «مواضع آلمان و فرانسه هم به این دلیل مهم است که این دو کشور – در کنار بریتانیا، روسیه و چین – امضاکنندگان توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ بین تهران و قدرت‌های جهانی هستند.»
بر اساس این گزارش، فرانسه درصدد است که تعدادی از قرارگاه‌های سپاه به فهرست سازمان‌های تروریستی اضافه شود، تا کل این سازمان. وزارت خارجه آلمان هم گفته است «نه تنها موانع سیاسی، بلکه موانع قانونی زیادی برای افزودن سپاه به فهرست سازمان‌های تروریستی وجود دارد».
این درحالیست که طبق قوانین اتحادیه اروپا شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی نیازمند حکم دادگاه از سوی یکی از کشورهای عضو اتحادیه است. مقام‌های اروپایی گفته‌اند احکام دادگاه یک کشور غیرعضو مانند انگلیس نیز می‌تواند زمینه حقوقی برای انجام چنین اقدامی را به وجود آورد اما شرایط بسیار پیچیده‌تر می‌شود.
جوسپ بورل در این رابطه گفت: ما می‌توانیم کارهای بیشتری علیه سپاه انجام دهیم اما همانطور که به همکارانم در شورای وزیران گفتم این مساله در دست شماست و من به حکم دادگاه نیاز دارم.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تحرکات ضد ایرانی اروپا به ویژه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هشدار داده بود. مقامات کشورمان با بیان اینکه سپاه یک نهاد نظامی رسمی کشور بشمار می‌رود، هشدار داده‌اند که هرگونه اقدام علیه آن غیرقانونی و نقض صریح منشور سازمان ملل است.

لینک کوتاه :

اخبار مرتبط

نظرات

بدون نظر