وعدهای که محقق شد/جانی دوباره به کالبد صنایع نساجی گیلان
احیای کارخانجات نساجی گیلان که امروز دوباره چرخ آن به حرکت درآمده، وعدهای بود که آیت الله رئیسی در سفر سال ۹۹ خود به استان در جایگاه ریاست قوه قضاییه طی بازدید از کارخانه تعطیل شده صنایع پوشش ایران داد و بعد از آن مستمر پیگیر رفع مسائل آنها شد.
گیلان روزگاری قطب تولیدات نساجی کشور بود و واحدهای تولیدی بزرگی در عرصه نساجی و ریسندگی در این استان فعالیت میکردند که با راکد شدن کارخانههای بزرگی نظیر پوشش و ابریشم گیلان این صنعت روبه افول نهاد.
ضمن آنکه این خطه قطب صنعت نوغانداری است و در واقع در کنار خراسان رضوی بیشترین تولید نخ ابریشم را به عنوان ماده اولیه بخشی از این صنایع نساجی در کشور دارا هستند.
این کارخانهها از جمله چندین کارخانه بزرگ گیلان بود که پس از اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شدند اما انتظارات دولت از این واگذاری ها برآورده نشد و یک هزار و ۵۰۰ کارگر کارخانه پوشش و ۳۰۰ کارگر واحد ابریشم گیلان طی زمان کوتاهی بیکار شدند.
بهمن ماه ۱۳۹۹ آیت الله رئیسی در راس قوه قضائیه برای بررسی و حل مشکلات قضایی استان وارد گیلان شد و به دادگستری گیلان تکلیف کرد رسیدگی پرونده این ۲ کارخانه را در دستور کار قرار دهد و سه ماه بعد در اردیبهشت ۱۴۰۰ بخشی از این ۲ کارخانه احیا شدند.
ابریشم گیلان توان اشتغالزایی برای ۲۴۰ نفر را دارد
ابریشم گیلان یکی از واحدهایی بود که با حل مشکلات حقوقی و واگذاری به یکی از موسسات مالی و اعتباری فعالیت خود را آغاز کرد بطوریکه سرپرست این کارخانه اعلام کرده درصورت تامین مواد اولیه قادر است تعداد کارگران را به چند برابر وضع موجود افزایش دهد.
طراحی و اجرای شرکت ابریشم گیلان از سال ۵۴ در شهرستان صومعهسرا گیلان آغاز شد و تا سال ۵۷ ساختمانها احداث و نخستین تجهیزات و ماشینآلات این کارخانه نصب شد. این کارخانه که زنجیره کاملی از فرآیند پرورش پیلهتر ابریشم تا فرآیند تولید پارچه را شامل میشد در سال ۶۷ با جدا سازی توتستانهای پرند و پرنیان و واگذاری آنها به بانک کشاورزی زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی بخش صنعت را از کشاورزی جدا کرد.
مالکیت این واحد تولیدی تا سال ۷۷ در اختیار سازمان صنعت و معدن و تجارت بود و در سال ۸۳ با اجرایی شدن قانون خصوصیسازی به بخش خصوصی و بانک صنعت و معدن و تجارت و یک هلدینگ بانکی فروخته شد اما خیلی با این شرایط فعال نبود و در سال ۸۹ تعطیل شد.
آن زمان، عدم تمایل سهامداران جدید به فعالیت در امر تولید و تأمین مواد اولیه همچون پیله خشک، تولیدات شرکت را به طور چشمگیری کاهش داد و کارگران به دلیل تعطیلی واحدها و غیرفعال شدن کارخانه بیکار شدند و در نتیجه کارخانهای که از ظرفیتهای بسیار مهم گیلان در صنعت ابریشمکشی بشمار میرفت به طور کامل تعطیل شد.
کارخانه ابریشم گیلان با ۱۸ هکتار وسعت و ۲۲ هزار مترمربع زیربنا و ظرفیت اسمی تولید ۱۰۴ تن نخ ابریشم تا سال ۸۹ به نحوی فعالیت خود را ادامه داد اما از آن زمان تا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ تعطیل و راکد ماند که بالاخره در این سال دادگستری در پی دستور رئیس قوه قضاییه وقت و سپس رئیس جمهور با رفع مشکلات مالکیتی، این واحد تولیدی را بازگشایی و امکانسنجی آن را انجام و به سرپرست تحویل داد و پس از سه ماه واحد در مدار تولید قرار گرفت.
این کارخانه که فعالیت خود را از سر گرفت برای ۸۰ نفر از متقاضیان جویای کار استان شغل ایجاد کرد و مدیران کارخانه قول مساعد دادند درصورت تامین مواد اولیه بتوانند برای ۲۴۰ نفر اشتغالزایی داشته باشند.
نظرات