تیر ۲۱, ۱۴۰۲ کد خبر : 98897 اجتماعی خبر عناوین کل اخبار گفتگو گیلان نسخه چاپی نسخه چاپی

تبادل تجربیات ایران و ژاپن برای توسعه صنعت چای

تبادل تجربیات ایران و ژاپن برای توسعه صنعت چای

در نشست مشترک استاندار گیلان و سفیر ایران در ژاپن که بصورت ارتباط تصویری برگزار شد مهمترین راه‌های بکارگیری فناوری جدید و افزایش کیفیت محصول چای بررسی شد.

استاندار در ارتباط تصویری با سفیر ایران در ژاپن که با حضور شرکت‌های فعال صنعت چای در ژاپن و برای گسترش فضای توسعه همکاری‌های ۲ جانبه و تبادل تجارب در شکوفایی محصول استراتژیک چای برگزار شد گفت:

اسدالله عباسی افزود: نحوه تولید چای در گیلان با کشور ژاپن متفاوت است و بیش از ۸۰ درصد چای این استان در مناطق کوهپایه‌ای و حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد در نواحی جلگه‌ای تولید می‌شود.

وی چای را از نوشیدنی‌های محبوب ایران و جهان دانست و افزود: گیلان در حوزه تولید و بسته‌بندی چای رتبه اول ایران را دارد و شهرستان لاهیجان نیز در این استان سال گذشته به عنوان پایتخت چای ایران ثبت جهانی شد.

استاندار گیلان به دلیل اهمیت این محصول فوق العاده در گیلان و ایران، سازمانی با عنوان سازمان چای در کشور ایجاد شد که به مرکزیت گیلان و شهر لاهیجان فعالیت دارد.

اسدالله عباسی با اشاره به فعالیت بیش از ۱۶۰ کارخانه چای برای فرآوری و بسته‌بندی این محصول خاطر نشان کرد، در حال حاضر انواع چای سفید، سبز، سیاه و یک بخشی هم چای هلند که تخمیر شده‌است، تولید می‌کنیم.

وی با بیان اینکه میانگین برداشت برگ سبز چای در ایران در هر هکتار، ۷ تن است، گفت: برداشت برگ سبز چای در ایران در سه مرحله «سه چین» از اردیبهشت تا اواخر مهر ماه هر سال انجام می‌شود که تاکنون ۲ مرحله آن انجام شده‌است.

استاندارگیلان خاطر نشان کرد: با وجود آنکه میزان تولید چای در کشور در استان‌های گیلان و مازندران «تنها مناطق چای خیر» نسبت به مصرف سراسر کشور پایین است، اما سال گذشته بخشی از تولیدات صادر شد و اکنون در تلاشیم با تنظیم میزان مصرف سرانه و افزایش تولید، واردات را کاهش دهیم.

عباسی با اعلام آمادگی همکاری با کشور ژاپن در حوزه چای هم گفت: نمایندگانی از این کشور می‌توانند به منظور بازدید از باغات چای، نحوه تولید، فرآوری چای و بسته بندی و نشستی در این ارتباط به گیلان سفر کنند.

وی با اشاره به شعار سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان «رشد تولید و مهار تورم» خاطر نشان کرد: برای ما مهم است که بتوانیم از ابزار‌هایی برای افزایش میزان تولید از نظر کمیت و کیفیت چای استفاده کنیم.

سفیر ایران در ژاپن نیز در این نشست با قدردانی از اهتمام استاندار گیلان برای حمایت جدی در راستای توسعه صنعت چای و دیگر محصولات راهبردی در بخش تولیدات استان، گفت: با توجه برگزاری جلسات موثر و استقبال شرکت‌های فعال در حوزه چای در ژاپن برای تبادل تجارب و توسعه روابط با ایران فضای توسعه همکاری‌های ۲ جانبه بسیار مطلوب است.

پیمان سعادت با اشاره به اینکه این نشست با حضور مسئولان استان‌های گیلان، مازندران و خراسان شمالی به منظور توسعه همکاری‌ها برگزار شده، با دعوت از شرکت‌های فعال با تجربه و تخصص ژاپنی‌ها برای سفر به این استان‌ها از جمله گیلان، خواستار  عملیاتی شدن موضوعات مطرح شده، شد.

وی ابراز امیدواری کرد، در پی برپایی این جلسه علاوه بر توسعه و انتقال تجربه در فرآوری چای، موجبات توسعه صادرات این محصول از گیلان در بازار‌های جهانی بیش از پیش فراهم شود.

در این نشست همچنین مدیرعامل یکی از شرکت‌های بزرگ و باسابقه کشور ژاپن در صنعت چای با تشریح فعالیت‌های این شرکت خواستار بازدید میدانی روند تولید محصول چای در استان گیلان شد که مورد استقبال استاندار گیلان برای توسعه روابط قرار گرفت.

براساس آخرین آمار در استان‌های گیلان و مازندران در حال حاضر بیش از ۵۵ هزار چایکار در عرصه‌ای به وسعت باغ‌های چای دو استان در حدود ۲۵ هزار هکتار باغ فعالیت دارند.

چایکاران گیلان و مازندران در مجموع سالانه ۱۳۵ هزار تن برگ سبز چای تولید می‌کنند که از این میزان ٩٠ درصد در مزارع چای گیلان به دست می‌آید. از برگ سبز چای تولید شده در سال بعد از عمل آوری در کارخانه‌های چای نزدیک به ۳۰ هزار تن چای خشک تولید می‌شود.

لینک کوتاه :

اخبار مرتبط

نظرات

بدون نظر